Ableton Live 6 VS Cubase Studio 4

Jag gick från Cubase SE till Ableton Live 6 och det var ett lyft. Även om jag inte använder samplingar så kändes Live nytt och fräscht. Förra sommaren 2007 hade Steinberg ett erbjudande om uppgradering till Cubase Studio 4 för bara 1995:-. Det beställdes via gamla Estrad Musik på Folkungagatan och vilket lyft! Helt plötsligt kändes Cubase nytt och modernt.

Om man som vi kör linjärt med softsyntar känns Cubase Studio med alla sjysta effekter som det bästa alternativet. Däremot har Ableton Live fått ett nytt liv när vi kör just live. Ablton är grym på att hantera wavefiler och att styras från Korg padKontrol.

Det var mycket mastringen i Cubase och de uppfräschade interfacet samt att Cubase känns gammalt och vant som avgjorde slaget. Men om vi jobbat mer med samplingar och loopar hade nog Live fått leva vidare som huvudprogram.

Jag är allergisk mot att lägga så mycket tid på mjukvaran som det lätt blir med Cubase och softsyntar. Samtidigt sparar man otroligt mycket tid med moderna program. Efter att ha använt Cubasis VST är allt annat utveckling!

Huvudproblemet är att med mjukvara känner jag mig inte som en musiker. Mer som om jag var kvar på jobbet och utvecklade mjukvara. Jag har svårt att inte sitta och leka bort tiden med alla finesser. Jag vill bli mer begränsad, men då blir jag också mer frustrerad.

jag kan ibland bli avis på de som sitter och jammar fram nya låtar på gitarr. Det verkar roligare än att rodda i datorn samtidigt som jag inte orkar lära mig spela gitarr. Mjukvaran gör mig lite lat, alla finesser gör mig överväldigad. Jag har svårt att låta bli alla inställningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0